Nordsjö
Nordsjö Murtex Silicate er en helmat, diffusionsåben, 1-komponent silikatmaling. Den anvendes til facader af puds, beton, teglsten (min 2 år gamle), cementfiberplader og overflader der tidligere er behandlet med mineralske produkter.Det mørkeste er NCS 7000-N Se vores farvekort:
Nordsjö
Nordsjö Murtex Silicate Primer er en farveløs, vandfortyndbar binder, der sikrer optimal vedhæftning for efterfølgende behandling med Murtex Silicate.
Nordsjö
Murtex Silicate er en helmat, diffusionsåben, 1-komponent silikatmaling. Den anvendes til facader af puds, beton, teglsten (min 2 år gamle), cementfiberplader og overflader der tidligere er behandlet med mineralske produkter.Tones kun i lyse farver
Nordsjö
Nordsjö Murtex Silicate Primer er en farveløs, vandfortyndbar binder, der sikrer optimal vedhæftning for efterfølgende behandling med Murtex Silicate.
Silikatmaling er en type maling, der er fremstillet af silikatmineraler (kaliumsilikat, også kaldet vandglas) og er kendt for sin alsidighed. Den er velegnet til både indendørs og udendørs brug, og er idéel til at beskytte murværk og beton mod vand og fugt. Silikatmaling har en høj dækkeevne, er modstandsdygtig overfor alger og svamp, og er nem at rengøre. Læs med her, hvor du kan lære alt om silikatmaling, og hvordan du bruger den.
Silikatmaling er en type maling, der er fremstillet af mineralske farvestoffer og bruger kaliumsilikat, også kendt som vandglas, som bindemiddel. Silikatmaling er en af de ældste typer maling, da teknikken blev opfundet i 1700-tallet, hvor man eksperimenterede med at røre pigmenter i vandglas. I 1874 blev teknikken videreudviklet og der startede en egentlig produktion af silikatmaling.
Silikatmaling er særligt kendt for at være diffusionsåben, hvilket betyder, at det tillader væggene at ånde og dermed forhindrer kondens og skimmelvækst. Silikatmaling er uden tvivl den mest åndbare facademaling, du kan få; selv nybyggede og nypudsede overflader kan males med silikatmaling, da fugten ikke bliver lukket inde under malingen.
Silikatmaling kan give et råt og rustikt udtryk og er velegnet til at beskytte facader og vægge mod vand og fugt, samt give en mat eller silkeagtig overflade. Det er dog vigtigt at undersøge, om overfladen er velegnet til denne type maling og at anvende den korrekt for at opnå det ønskede resultat.
Silikatmaling er en fremragende løsning, hvis du ønsker et mat udtryk på din facade eller vægge. Det er særligt velegnet til at male ubehandlede flader som puds, beton og murværk. Silikatmaling er den mest åndbare facademaling, du kan få, og derfor er det også godt at bruge på nybyggede huse. Bemærk dog, at hvis facaden allerede er malet, kan silikatmaling kun bruges, hvis den nuværende maling også er silikatmaling.
Silikatmaling er måske ikke så kendt som akrylmaling, men det er faktisk den udendørs maling, der holder længst. Silikatmaling kan holde i op til 15-20 år, inden det er nødvendigt at male igen. Nordsjø silikatmaling er specielt designet til at holde fugt væk fra muren, samtidig med at den giver muren mulighed for at ånde. Det er den mest diffusionsåbne maling, du kan vælge til din facade. Derfor er det godt at bruge på ubehandlede overflader som murværk, beton og puds.
Silikatmaling er velegnet til at bruge på en række forskellige overflader, og den er god til at male mineralske overflader som vandskuret mur, puds, sandsten, beton, eternit, mursten og gasbeton, hvor den giver en robust overflade. Den eneste ulempe ved silikatmaling er, at hvis din facade allerede er malet med en anden maling end silikatmaling, kan du ikke male facaden med silikatmaling. Det kan være nødvendigt at behandle muren med en silikatgrunder, inden den nye silikatmaling påføres.
Silikatmaling er god på:
O Gasbeton
O Mursten
O Eternit
O Beton
O Sandsten
O Puds
O Vandskuret mur
Silikatmaling er ikke god på:
O Træ
O Stål
O Kalkmørtel
Her er nogle praktiske ting at have i mente, når du skal male med silikatmaling:
O Silikatmaling findes i mange forskellige farver og fra flere producenter.
O Det er vigtigt at anvende en silikatgrunder, før man maler med silikatmaling.
O Du kan bruge en pensel, en rulle eller en malersprøjte til at påføre malingen.
O Brug vand og sæbe til at rengøre dine pensler, malerruller osv. efter brug.
O Silikatmalingen er klar til at blive malet anden gang efter 12 timer, hvis det er nødvendigt, og er støvtør efter 1 time.
O Nogle slags silikatmaling kommer som to komponenter – pigment og bindemiddel (vandglas) – som skal blandes sammen og derefter stå cirka et døgn før brug.
Silikatmaling er kendt for sin styrke og holdbarhed. Fordi malingen trænger godt ind i underlaget og danner en uopløselig kemisk forbindelse, bliver overfladen meget modstandsdygtig overfor slid og vejrpåvirkninger. Det betyder, at silikatmaling ikke skaller af med tiden, med mindre selve pudset fra muren falder af.
På grund af dets slidstærke egenskaber er silikatmaling et godt valg til facader og sokler, men kan også sagtens bruges indendørs. Og hvis du ønsker at male over silikatmalingen senere, kan moderne malingstyper klare det, hvis silikatmalingen ikke indeholder en vandafvisende tilsætning.
Silikatmaling findes i mere end 1000 farvekombinationer, er robust og har en lang levetid. Det er også en selvrensende maling, ligesom kalk. Dette er især en fordel, hvis det bruges til husets facade, da det hjælper med at fjerne snavs fra facaden ved regn.
Silikatmaling er et fremragende valg, hvis du ikke vil have fugt og kemi i dit indeklima. Fordi silikatmalingen er diffusionsåben, kan fugten komme ud – men ikke ind. Det er en god idé at vælge en maling til facader og vægge, der lader overfladen ånde, og ikke fanger fugten under et lag maling, så det i stedet ophober sig i muren eller væggen. Du kan endda male silikatmaling over, uden at mindske åndbarheden. Men den måske vigtigste fordel ved silikatmaling er, at den ikke indeholder nogen opløsningsmidler. Det vil sige, at der ikke er nogen skadelige dampe, når malingen tørrer.
Som med de fleste ting her i livet, er der ulemper – også ved silikatmaling. Når du maler med silikatmaling, skal du være særligt opmærksom på:
O Du skal altid male “vådt-i-vådt” – det vil sige, at du ikke må trække penslen tilbage i maling, der allerede er tørt. Det er vigtigt at male hele overfladen i én omgang, da du ellers risikerer et grimt og ujævnt resultat.
O Sørg for at røre i spanden ofte mens du arbejder for at sikre, at malingen forbliver ensartet.
O Silikatmaling er som udgangspunkt ikke egnet til stål, plastik, gips, træ og andre overflader, som ikke indeholder silicium.
O Hvis du gerne vil male f.eks. gipsplader med silikatmaling, er det vigtigt at du først maler med en speciel grunder.
O Du bør så vidt muligt undgå at få silikatmaling på huden, da den er meget basisk og derfor udtørrer huden.
Det vigtigste, når du maler med silikatmaling, er at huske på, at du skal male vådt-i-vådt. Du kan ikke stoppe og holde pause midt på en væg, for så bliver resultatet ujævnt og grimt. Når du har brug for at holde pauser, skal du time det med, at du er færdig med at male en hel flade. Hele væggen skal altså males på én gang, for at få et pænt og ensartet resultat.
Her kan du se en simpel trin-for-trin guide til at bruge silikatmaling til husets facade. Vil du vide mere, kan du læse vores komplette guide til facademaling, eller kontakte os, hvis du har brug for inspiration eller gode råd til udendørs murmaling.
Redskaber du skal bruge til at male med silikatmaling udendørs:
O Handsker
O Malerruller, pensler, forlængerskaft og kost
O Stige
O Silikatgrunder
O Silikatmaling
1) Tjek facaden grundigt: Skader i fuger og puds skal udbedres, inden du maler.
2) Rens alger og mos af din facade: Er der mos, alger eller andet snavs på facaden, skal dette renses af. Du skal også fjerne spindelvæv og lignende, før du kan male – en kost er god til formålet.
3) Vejrforholdene er vigtige: Det er vigtigt, at du venter, til vejret er velegnet til at male. Det skal være tørt, men heller ikke for varmt.
4) Hvordan er muren tidligere behandlet? Hvis facaden allerede tidligere har været malet med silikatmaling, er det intet problem at male den med silikatmaling igen.
5) Brug silikatgrunder på facaden: Det kan være en god idé at bruge en silikat-grundmaling for at sikre, at slutmalingen binder bedre og holder længere – det er især vigtigt, hvis facaden er ubehandlet.
6) Så er alt klar til, at du begynder det egentlige malerprojekt: Vent 4-6 timer med at male, efter grunderen er påført – men så er du også klar til at gå i gang!
Silikatmaling kan som sagt også bruges indendørs, og her har vi lavet en simpel trin-for-trin guide, som du kan følge, hvis du vil male med silikatmaling indendørs.
Redskaber du skal bruge til at male indendørs med silikatmaling:
O Klude og svampe
O Handsker
O Malerruller, -pensler og malerrulleskaft
O Grundrens
O Silikatmaling
1) Hvad er væggen tidligere malet med? Inden du begynder at male, er det en god idé at undersøge den “gamle” vægmaling – det er ikke alle typer maling, der er velegnede som underlag for de forskellige typer silikatmaling.
2) Vær grundig med afdækning: Malingen skal helst kun ende på den overflade, du gerne vil male – der er ikke noget mere træls end pletter af maling på vinduer, gulve eller møbler (så det er også en god idé at gemme møblerne af vejen).
3) Rens væggene grundigt: Inden du begynder at male, skal du sørge for, at overfladen er helt ren – grundrens er rigtig godt til dette formål, men det er skrappe sager, så husk handsker og udluftning, og følg altid anvisningerne på bøtten.
4) Så er du klar til at male med silikatmaling: Når væggen er helt tør, kan du begynde at male. Husk at male en hel væg ad gangen for at få et ensartet resultat.
OBS: Silikatmaling kan have en ætsende effekt på glas, så det er vigtigt, at alle vinduer er dækket ordentligt af.
Vi håber, at denne guide har besvaret dine spørgsmål til silikatmaling, men hos Nordic Maling står vi selvfølgelig altid klar med råd og vejledning, hvis du har brug for hjælp. Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du står tilbage med ubesvarede spørgsmål om silikatmaling eller andre produkter; vi vil altid gerne hjælpe dig og stiller vores store viden om maling til rådighed for dig.